GHID INFORMATIV

Utilizarea dispozitivului “BIOMEDIS TRINITY”

RECOMANDĂRI GENERALE

BIOMEDIS TRINITY permite utilizarea tehnologiei avansate wellness de sincronizare multifrecvență (MFS) în vederea aplicării în practica vieții cotidiene.
Studiile pe care se bazează tehnologia MFS și metodele de corecție utilizate în privința dispozitivului, se derulează în Rusia, SUA, China, Japonia, India și alte state. Programele și complexele de corecție BIOMEDIS TRINITY se bazează pe câteva metode – metoda terapiei prin biorezonanță, terapia prin rezonanță structurală, stimulare transcraniană, metoda de corecție a patologiilor psihosomatice. Aceste metode sunt aplicate în BIOMEDIS TRINITY cu ajutorul celei mai noi tehnologii unicat MFS, care permite utilizarea studiilor și a metodelor științifice la un nivel calitativ absolut nou, obținând rezultate deosebire ale eficienței utilizării acestui dispozitiv.

Descrierea modurilor de expunere

În modurile 1 și 2 aparatul funcționează după metoda terapiei prin biorezonanță (TBR).

Se utilizează baza standard a programelor pentru TBR. Din programe se formează complexe destinate corectării și prevenirii patologiilor specifice. Setul (complexul) de programe de corecție se creează personalizat, pentru fiecare pacient.

Destinația programelor pentru modurile 1 și 2 (metoda TBR):

 • intensificarea și corectarea funcțiilor și a sistemelor organismului (sistemele musculo-scheletic, nervos, tegumentar, cardio-vascular, respirator, digestiv, urinar, imunitar, endocrin, de reproducere);
 • prevenirea schimbărilor premature induse de vârstă;
 • asigurarea siguranței împotriva infecțiilor;
 • detoxifierea organismului, eliminarea substanțelor toxice.


În modul 2, metoda TBR se realizează cu ajutorul tehnologiei de sincronizare multifrecvență (TSM).

Acțiunea asupra organismului se exercită nu numai prin rețeaua de vase de sânge, fibre nervoase, punctele active biologic situate la suprafața pielii, ci și prin matricea de apă și la nivel celular și intracelular. Prin urmare, eficiența TBR crește semnificativ. Datorită funcționării simultane a celor trei emițători din dispozitiv, emițători care corectează frecvențele care intră în organism la cele trei nivele, rezonând cu structurile organismului și furnizând acestora frecvențele sănătoase ale oscilațiilor, organismul este stimulat să lucreze în direcția autovindecării.

În Modul 3

se acționează asupra ritmurilor bazale ale organismului. Ritmurile bazale sunt ritmurile inițiale, profunde, de bază ale omului, care au fost produse pe parcursul evoluției. În starea de sănătate acestea sunt clar definite sunt sincronizate unele cu celelalte. Datorită relației fractale dintre frecvențele de modulație, se obține refacerea ritmurilor bazale și sincronizarea reciprocă a acestor ritmuri la toate nivelele funcționale și ierarhice ale organismului, ajutând la refacerea stării de sănătate. Complexele pentru modul 3 se utilizează ca monocorecție în cazul oricăror devieri apărute în funcționarea organismului, și în scop profilactic. De asemenea, se utilizează împreună cu complexele modurilor 1 sau 2.

În Modul 4

pe baza diferenței parametrilor fizici din secțiunile variate ale creierului, are loc expunerea selectivă la frecvențe multiple de modulare, al căror raport este corelat cu ritmurile cerebrale. Se realizează expunerea multi-canal a organismului pe același principiu pe care îl utilizează însuși creierul pentru menținerea homeostaziei. Sunt stimulate cele mai vechi structuri, structurile profunde ale creierului uman, responsabile cu gestionarea capacităților ascunse, de rezervă ale organismului.

 • reducerea stresului, relaxare rapidă, ameliorarea oboselii;
 • îmbunătățirea memoriei și a funcțiilor intelectuale;
 • activarea proceselor de învățare și a capacităților creative;
 • în tratamentul complex al sindromului de deficit de atenție;
 • normalizarea somnului;
 • activarea proceselor de regenerare;
 • reducerea intensității sindromului de durere cronică;
 • reducerea meteosensibilității, prevenirea desincronozei la schimbările de fus orar;
 • îmbunătățirea performanțelor fizice;
 • concentrarea și mobilizarea voinței și a resurselor organismului;
 • îmbunătățirea stării de spirit;
 • schimbarea atitudinii față de situațiile traumatizante psihic;
 • în corecția complexă a dependenței de alcool și droguri;
 • reducerea nivelului de anxietate;
 • în corecția complexă a tulburărilor somatice ale sistemului nervos vegetativ;
 • activarea rezervelor și posibilităților ascunse ale organismului.


Utilizarea regulată a complexelor psihosomatice în modul 4 calmează conștiința și relaxează corpul, sincronizându-le și forțându-le să lucreze în mod concertat, ajută la o mai bună concentrare pe prezent. Complexele psihosomatice pentru modul 4 se utilizează pentru monocorecție în cazul problemelor psihosomatice. De asemenea, se utilizează înainte de aplicarea oricăror altor moduri, ca activator al reacției organismului la câmpul electromagnetic exogen.

În modurile 3 și 4, precum și în modul 2 funcționează trei emițători, iar acționându-se la trei nivele:

 • prin vasele de sânge, fibrele nervoase, punctele active biologic;
 • prin matricea de apă;
 • la nivel celular și intracelular.

Tehnologia de scanare

În modurile 2, 3 și 4 se aplică tehnologia de scanare și identificare a frecvențelor de rezonanță ale absorbției organismului, pentru acuratețea și profunzimea expunerii. La pornirea programului în modurile specificate, TRINITY scanează organismul și identifică frecvențele de rezonanță ale absorbției organismului. Aparatul se ajustează, iar acțiunea frecvențelor terapeutice are loc la frecvențe de rezonanță ”audibile” pentru organism. Fiind interdependente funcțional, frecvențele de rezonanță a absorbției își schimbă permanent valorile, de aceea, în procesul de expunere, TRINITY se ajustează permanent în funcție de aceste modificări și menține frecvența adecvată de expunere cu semnalele corective. Datorită acestui aspect, frecvențele corective pătrund nestingherite în organism, acționând mai profund și cu o mai mare eficiență.

La pornirea dispozitivului în modurile 2, 3, 4, acesta trebuie întors cu partea din spate spre corp și poziționat la distanța de 20-30 cm pentru 3-8 secunde. În acest interval are loc activarea și setarea inițială a tehnologiei de scanare.

Raza de acțiune efectivă

În cazul utilizării modului 1, aparatul poate fi poziționat chiar lângă corp (în buzunar) sau la o distanță de maximum 1 m. În modul 1, se recomandă poziționarea aparatului cu partea din spate spre corp, dacă dispozitivul este poziționat cu partea din spate departe de corp, scade eficiența acestuia.
În cazul utilizării modurilor 2, 3 și 4, aparatul trebuie manevrat întotdeauna cu partea din spate spre persoană (pacient).
În modurile 2 și 3 raza eficientă de acțiune este de 20-50 cm. Dacă distanța de la dispozitiv la persoană este mai mică de 20 cm sau mai mare de 50 cm, scade eficiența acestuia.
În cazul utilizării modului 4 aparatul trebuie poziționat la o distanță de 20-30 cm față de pacient.

Durata și periodicitatea utilizării aparatului

Corecția se realizează în mai multe ședințe, ședința însemnând o singură expunere la un anumit set de programe. Dacă este cazul, se pot face câteva ședințe pe zi. Pentru obținerea rezultatului este nevoie, de regulă, de o cură de ședințe. Cura medie a corecției este de 14-21 zile. Se recomandă o pauză de câteva zile între cure. Trebuie luate în considerare particularitățile individuale ale organismului și recomandările pentru anumite complexe și programe.

Precauții în utilizarea BIOMEDIS TRINITY

Aparatul este contraindicat în cazul în care este montat un stimulator cardiac (peacemaker).
Aparatul nu trebuie utilizat de către persoanele aflate în stare de ebrietate sau care au consumat substanțe psihoactive.
În situațiile care reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătate, utilizarea aparatului trebuie efectuată în strictă conformitate cu recomandările medicului specialist și sub supravegherea acestuia.

PROGRAME PSIHOSOMATICE DE SINCRONIZARE MULTI-FRECVENȚĂ PENTRU MODUL 4

Activarea energiei vitale

Se utilizează pentru activarea tuturor nivelelor energetice și mentale ale omului. Are loc creșterea secvențială intermitentă a frecvenței medii de modulație TSM a emițătorilor pe chakre. Durata fiecărui episod este de 2-5 minute. Frecvența de stimulare este de regulă situată în intervalul 9-11 Hz (în medie 10 Hz). De exemplu, se începe pe frecvența 130,8 Hz, după care se trece la 146,8 Hz, 164,8 Hz, 174,6 Hz, 196 Hz, 220 Hz și, în final, 246,9 Hz

Alpha-relaxare
Tensiunea permanentă afectează sănătatea. Stresul acumulat pe parcursul unei zile epuizează emoțional și mental, golind viața de bucurie. Programele de alpha-relaxare stimulează undele alpha din creier, unde care relaxează, ajutând la eliberarea de stres, contribuind la echilibrul emoțional, fizic și mental.
Programele de alpha-relaxare sunt programe pentru eliminarea tensiunii, pentru odihnă, pentru relaxare. Utilizarea zilnică a programelor de alpha-relaxare dezvoltă obiceiul de a fi concentrați, fără a fi tensionați. Se pot utiliza toate cele trei programe, sau poate fi selectat un singur program în funcție de ceea ce simțiți.

Relaxarea alpha pentru refacerea forțelor fizice
Frecvență de stimulare 9-11 Hz (în medie 10 Hz). Frecvența medie de modulare TSM a emițătorilor este egală cu 62 Hz.

Relaxarea alpha pentru atingerea stării de confort
Frecvență de stimulare 9-11 Hz (în medie 10 Hz). Frecvența medie de modulare TSM a emițătorilor este egală cu 196 Hz.

Relaxarea alpha pentru atingerea stării de pace interioară

Frecvență de stimulare 9-11 Hz (în medie 10 Hz). Frecvența medie de modulare TSM a emițătorilor este egală cu 247 Hz.
Timp: 20 minute.

Ritmul Alpha

Ritmul alpha cu frecvențe în intervalul 7.5 –13.5 Hz se caracterizează printr-o stare de relaxare și calm intelectual. Acesta apare la închiderea ochilor și este legat de sentimentul de repaus plăcut. Debutul relaxării meditative este legat de ritmul alpha. Durata programului este de 20 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.

Echilibrarea frecvențelor

Utilizarea programului ajută la menținerea echilibrului dintre concentrare și relaxare. Reduce presiunea indusă de situațiile de stres, permițând menținerea activității, a stării normale de alertă, gândurilor pozitive, oferind o relaxare ușoară.
Pe fondul acestui program se recomandă să ne concentrăm pe problema deranjantă (examen iminent, negocieri, amintiri neplăcute etc.).
Concentrându-ne pe o anumită problemă, ”pornim” generatorul de excitație accentuată patologic, activând în acest fel nu numai trăirile psiho-emoționale, ci și tulburările vegetative legate de acestea (creșterea TA, tulburări de ritm cardiac, disfuncții ale tractului gastro-intestinal, sistemului respirator etc.). Deci activăm reflexul condiționat patologic.
Prin emiterea ritmurilor în intervalul înaltă frecvență – joasă frecvență, aparatul stimulează permanent reflexul de orientare (reflexul de noutate) și, conform legii inducției, reduce dramatic excitabilitatea centrilor corticali ai reflexului condiționat activat arbitrar, fapt care va genera reducerea incidenței situațiilor psiho-traumatizante.
Programul începe de la o frecvență de minimum 33 Hz, după care în modul ”undelor de leagăn” se reduce și crește frecvența, se stabilizează pentru o perioadă de timp în intervalul ritmului alpha, crescând și reducându-se în continuare, și se încheie pe frecvența de 40 Hz. Frecvența medie de modulație TSM a emițătorilor este de 440 Hz.

Ritmul Beta

Ritmul Beta este situat în intervalul 14 – 30 Hz. Este un ritm caracteristic pentru concentrare, orientat spre exterior, caracteristic pentru starea de veghe, gata de alertă. Gândirea logică, activitatea intelectuală și munca susținută sunt expresia ritmului Beta, ca și sentimentul de anxietate și stările apropiate de starea de frică. O parte din undele Beta sunt legate de secreția accentuată de hormoni de stres (adrenalina, noradrenalina). Durata programului este de 30 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.

În afara timpului

Programele permit sincronizarea conștiinței cu Universul, ”oprirea trecerii timpului”. Setându-ne conștiința pe acest ritm, putem simți armonia cu lumea, contactul cu spațiul atemporal. Această stare este proprie vindecătorilor, șamanilor, parapsihologilor, credincioșilor adevărați în timpul rugăciunii.

In afara timpului 1

Pentru a crea senzația de situare în afara timpului, este eficientă frecvența de stimulare 7,83 Hz, asociată cu o frecvența medie de modulare TSM a emițătorilor egală cu 60 Hz (3-5 minute), cu modificarea bruscă ulterioară a acesteia pe o frecvență de 249 Hz (3-5 minute). Aceste modificări ciclice ale frecvenței medii de modulare a TSM emițătorilor se repetă de 5-7 ori.

In afara timpului 2

De asemenea, în aceleași scopuri este oportună frecvența medie de modulare a TSM emițătorilor în intervalul 210-230 Hz u o frecvență de stimulare de 7,83 Hz. Aceste modificări ciclice ale frecvenței medii de modulare a TSM emițătorilor se repetă de 5-7 ori.

Undele Shumann

Omul este în rezonanță cu lumea înconjurătoare, având nevoie de diverse semnale ale mediului înconjurător, care se numesc astăzi ”normale biologice”. Pentru prima dată acestea au fost identificate în timpul celor dintâi zboruri cosmice cu cosmonauți la bord. În prezent, se știe că o importanță deosebită o are o normala biologică - frecvența de bază a undelor Schumann 78 Hz (Rezonanța Schumann). Profesorul de electrofizică din Munchen Shumann a calculat în anii 50 frecvențele rezonante din spațiul scoarței normala biologică terestre, care este formată de suprafața Pământului, cu o conductivitate electrică destul de buna, și limita inferioară a ionosferei. S-a observat ca hipocampul din creierul tuturor sugarilor și al mamiferelor are exact aceeași frecvența. Această zonă este responsabilă cu atenția și capacitatea de concentrare, având un rol decisiv pentru somn. Dacă nu există semnal de la mediul înconjurător de 78 Hz cu armonicele până în intervalul megahertzilor, atunci, așa cum au demonstrat experimentele efectuate în buncăr ecranat, pe voluntari, apar dezorientarea temporară, durerile de cap etc. Expunerea de scurtă durată a buncărului la unde Schumann a stabilizat starea voluntarilor pentru câteva zile. Aceasta înseamnă ca această normală biologică nu este întotdeauna prezentă. Organismul este capabil sa memoreze natura efectului exercitat de anumite frecvențe și continuă ulterior să le genereze în mod independent. Scopul acestui program constă în imitarea undelor Schumann. Programul se finalizează cu ritm alpha pentru energizarea pacientului. Durata programului este de 25 de minute la o frecvență de 30 secunde.

Sesiune Delta (pentru a adormi)

Programul stimulează undele Beta care ne permit să adormim ușor și să ne trezim înviorați și plini de energie.
Ajută la refacerea profundă a somnului, atunci când creierul se poate eliberat de toxine, iar organismul secretă hormoni importanți, precum melatonina și hormonul de creștere. Aceste proces îmbunătățește starea mentală, emoțională și fizică, fortificând sistemul imunitar.
Programul se utilizează pentru a adormi. În cazul tulburărilor de somn este necesară utilizarea programului sub formă de cure. Înainte de a utiliza programul, este preferabilă stimularea în intervalul alpha (programe de relaxare alpha). Frecvența medie e modulare a TSM emițătorilor este de 196 Hz. Durata de stimulare în intervalul Delta (frecvența de până la 3 Hz) este de 20 minute.
Dacă după efectuarea programului apare nevoia de a fi activi, este de doriți să rulați programul de relaxare alpha.

Ritmul Delta

Ritmul Delta se află în intervalul 0.5 – 3.5 Hz. Aceste frecvențe sunt caracteristice pentru somnul profund fără vise, pentru starea de transă și hipnoză profundă. Acestea se consemnează foarte rar în starea de veghe. Ritmul Delta are o importanță mare pentru procesele de vindecare, recuperare, precum și pentru un sistem imunitar intact. Durata programului este de 20 de minute la o frecvență de 30 secunde.

Programul pentru copii

Programul pentru copii se utilizează pentru sincronizarea ritmurilor cerebrale, pentru stabilizarea psihică a subconștientului afectat al copiilor.

Indicații:
 • temerile copiilor;
 • diateza limfatică cu toate consecințele acesteia (sinuzite recidivante, bronșite, amigdalite etc.);
 • sindromul nevrotic (enurezis nocturn, ticuri, logonevroză);
 • dificultăți de învățare (memorare dificilă, pierderi de memorie);
 • tulburări de concentrare a atenției;
 • fatigabilitate crescută, capacitate de muncă redusă;
 • alergii, reducerea activității sistemului imunitar;
 • ca adjuvant în tulburările de vorbire la copii;
 • adolescenților, daca problemele psihologice semnificative si diversele tulburării emoțional-volitive au explicații în copilăria acestora, fiind la baza afecțiunilor lor actuale, așa numiții ”copii dificili”: agresivitate, izolarea copilului, tulburări ale reacțiilor comportamentale, conflicte cu colegii, profesorii, părinții;
 • durere de cap și amețeli de etiologie diversă la vârsta copilăriei și a adolescenței (efecte ale comoțiilor cerebrale, neuroinfecțiilor, distonie vegetativ-vasculară);
 • disfuncție cerebrală minimă.


Durata programului este de 37 minute, durata frecvenței – de 30 secunde.

Stări alterate de conștiință

Aceste stări mai poartă denumirea de experiențe extracorporale. Se poate utiliza pentru practicile spirituale, pentru stările de transă profundă.

În această stare, în organism se intensifică procesele de autovindecare și autoregenerare.
Ajută la creșterea nivelului de serotonină, la relaxare și la diminuarea durerii. Permite manifestarea interesului interior. Ajută la vindecarea de insomnii, la creșterea capacității de empatie, asigură o odihnă profundă și nutralizează complet efectul de ”burnout”, accelerând semnificativ adaptarea și readaptarea.

Se utilizează frecvența medie de modulare de 196 Hz, frecvența de stimulare de 3 Hz timp de 6 minute, ulterior se trece ușor la frecvența medie de modulare de 400 Hz, frecvența de stimulare de 10 Hz timp de 12 minute, după care se modifică doar frecvența medie de modulare: se trece rapid la frecvența de 196 Hz după care se urcă treptat la frecvența de maximum 400 Hz timp de 3-7 minute.


Pauza scurtă

Programul a fost conceput pentru a oferi o scurtă pauză în timpul muncii, ca urmare a nivelului ridicat de stres (activitate mentală prelungită în perioada de pregătire pentru examene). Perioada scurtă și intensă de odihnă ajută la dezvoltarea unei stări de liniște într-un timp scurt. Programul se încheie pe frecvență energizantă, care îl pregătește pe utilizator pentru a reveni odihnit la muncă. Programul poate fi utilizat de mai multe ori pe parcursul zilei.

 • reducerea oboselii;
 • creșterea capacității de muncă;
 • îmbunătățirea concentrării conștiinței.


Durata programului este de 15 minute, durata frecvenței – de 30 secunde

Metabolismul

Programul ajută la creșterea nivelului metabolic al organismului.

Metabolism-1

Această procedură imită munca fizică.
Frecvența de stimulare este de 14-16 Hz. Frecvența medie de modulare a TSM emițătorilor este de 41 Hz.

Durata - 20 minute.

Metabolism-2

Efectul acestei proceduri constă în creșterea rezistenței fizice.
Frecvența de stimulare este de 14-16 Hz. Frecvența medie de modulare a TSM emițătorilor este de 62 Hz

Durata – 20 minute.


Somnolența înainte de somn
Imita starea limită dintre somn și trezie. Se poate utiliza înainte de somn. Frecvența de stimulare este între 7 și 10 Hz. Frecvența medie de modulare a TSM emițătorilor alternează între 494 Hz și 247 Hz câte 3 minute fiecare.

Durata – 30 minute.


Somnolența de după somn
Imita starea limită dintre somn și trezie. Se poate utiliza după somn. Frecvența de stimulare este între 7 și 10 Hz. Frecvența medie de modulare a TSM emițătorilor alternează între 494 Hz și 124 Hz câte 3 minute fiecare.

Durata – 30 minute.


Programul de depresie-1

Este destinat ”trezirii” regulate. În timpul expunerii ochii sunt deschiși.

Indicații:
 • depresii fără stări de frică;
 • oboseală, nefericire, slăbiciune;
 • stări de recuperare.
Contraindicații:
 • faza maniacală de depresie cu stări de frică.

Durata programului este de 30 minute, durata frecvenței 30 secunde.


Programul de depresie-2

În timpul expunerii ochii sunt închiși. Se utilizează în următoarele cazuri:

 • faze maniacale ale depresiei;
 • anxietate, nervozitate;
 • situații conflictuale, stresante;
 • fobii, stări de frică;
 • ”distonie vegetativă”;
 • dureri psihosomatice cardiace și circulatorii;
 • tulburări vegetative ale tractului gastro-intestinal (precum ulcerul);
 • nivel crescut de colesterol, trigliceride și gamma-GT;
 • tensiune în centura scapulară și coloana vertebrală.

Durata programului este de 30 minute, durata frecvenței 30 secunde.


Programul de depresie-3

Se utilizează în tulburările endocrine produse de diverse tipuri de depresii. În timpul expunerii ochii sunt închiși.
Indicații:

 • depresie menstruală la adolescente
 • depresie în perioada de pubertate la fetițe

Durata programului este de 40 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Programul de memorare

Aplicarea programului de memorare stimulează glutaminele și neurotransmițătorii din creier, crește semnificativ capacitățile intelectuale în asociere cu programele Programul Cerebral și Programul de învățare. În acest scop, programele se aplică de câte cinci ori cu alternanță zilnică.Programele de alpha-relaxare sunt programe pentru eliminarea tensiunii, pentru odihnă, pentru relaxare. Utilizarea zilnică a programelor de alpha-relaxare dezvoltă obiceiul de a fi concentrați, fără a fi tensionați. Se pot utiliza toate cele trei programe, sau poate fi selectat un singur program în funcție de ceea ce simțiți.

Indicatii:
 • activarea creativității
 • îmbunătățirea circulației cerebrale

Durata programului este de 35 minute, durata frecvenței este de 30 secunde

Programul de ameliorare a durerii

Ne ajută să facem față mai bine durerilor de cap intense și altor forme de disconfort, folosind puterea metodei de ”transformare metaforică a durerii”. Poate reduce și deseori chiar elimina complet durerile cronice, și poate intensifica posibilitățile organismului de a se autovindeca. Expunerea prin metoda TSM crește nivelul de endorfine, ne introduce în starea de hipnoză, meditație, fapt care ne permite să gestionăm durerea.
Rezultatele sunt vizibile atunci când durerea a fost provocată de tulburările psiho-fiziologice, deci este o reacție la stres. Multe afecțiuni legate de durere, inclusiv cele care au o cauză fizică primară, contribuie la dezvoltarea tulburărilor de stres emoțional, ducând la dezvoltarea unui ”cerc vicios”. Folosirea programului descris permite ruperea acestui cerc și reducerea semnificativă sau eliminarea durerii.

Durata programului este de 20 minute, durata frecvenței este de 30 secunde

Programul de învățare

În timpul expunerii la acest program se simte o relaxare profundă, corespunzătoare unui nivel ridicat de disponibilitate intelectuală. Programul sincronizează ritmul cerebral, elimină stresul elevului, permite extragerea din conștiință a cunoștințelor uitate. Durata totală a programului este de 35 minute. Se pornește textul de învățare la expirarea primelor zece minute din rularea programului. Deoarece ochii trebuie să fie închiși, învățarea se poate realiza doar prin metode audio. În scop terapeutic se fac 1-2 ședințe pe săptămână.

Indicații:

 • capacitate de învățare redusă
 • învățarea limbilor străine
 • tulburări de concentrare
 • reducerea acuității vizuale, auditive fără tulburări organice
 • frica care precede examenele
 • uitarea
 • tulburări de coordonare
 • tulburări de somn înainte de examene, stresul școlar
 • disfuncție cerebrală minimă


Trebuie subliniat că în timpul ședinței de 35 de minute sunt posibile stări hipnotice. Această situație dă posibilitatea de a aplica cu succes programul de învățare și în cazul în care există distrageri exterioare. Programul de învățare se poate utiliza zilnic. Este suficientă audierea unui text 1 dată sau de 2 ori. Pentru cursurile de limbă se recomandă să ascultați suplimentar textul a doua zi și înainte de ședință.

Durata programului este de 35 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Programul de repaus

Este un program de fortificare generală a organismului, se utilizează pentru relaxarea interioară profundă și pentru stabilizarea sistemului imunitar.

Indicații:

 • stări de anxietate, nervozitate;
 • situații conflictuale, stresante în familie, la școală (conflicte psihologice cu colegii, profesorii, părinții);
 • neurastenia la copii și adolescenți (iritabilitate, plâns facil, labilitate emoțională);
 • distonie vegetativ-vasculară în perioada de pubertate;
 • fobii;
 • tulburări psiho-somatice la copii și adolescenți (dischinezie biliară, ulcer stomacal și duodenal, astm bronșic);
 • paroxisme vegetativ-viscerale;
 • tulburări ale procesului de somn și tulburări de somn (somn anxios, superficial, treziri frecvente, coșmaruri, somnambulism și somnilocvie);
 • nivel crescut de colesterol, trigliceride și gamma — GT;
 • tensionări ale centurii scapulare și coloanei vertebrale.


Cură de 8 – 10 ședințe, o dată pe săptămână.

Durata programului este de 30 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.

Programul de somn


Pentru efectuarea ședinței este necesar:

– să excludem administrarea de excitante (alcool, droguri, mâncare grea);

– să elimină efectul iritant al luminii artificiale.

Programul se folosește pentru calmare rapidă.

Indicații:

 • insomnii;
 • tulburări ale procesului de somn și tulburări de somn (somn anxios, superficial, treziri frecvente, coșmaruri, somnambulism și somnilocvie);
 • toate stările de anxietate, însoțite de tulburări de somn, sau care nu pot fi eliminate prin utilizarea programului de repaus.


Durata programului este de 30 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.

Programul de somn-2

Diferă de Programul de somn prin aceea că, după ce frecvența s-a redus treptat până la ritmul Delta, aceasta se menține în același interval de frecvențe până la sfârșitul ședinței, fără a se reveni în intervalul ritmului alpha, pentru a realiza trezirea. De aceea, este bună utilizarea acestui program în special înainte de somn, atunci când copil a obosit, dar nu poate adormi, sau atunci când se trezește noaptea și nu adoarme timp îndelungat. În rest, indicațiile sunt aceleași ca și la programul de somn.

Durata programului este de 35 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Programul de stres-1

Este destinat eliminării blocajelor psihice și eliberării pacientului din spirala stres– boală– stres.

Indicații:

 • stări de blocaje psihice;
 • situații conflictuale, stresante în familie, la școală (conflicte psihologice cu colegii, profesorii, părinții);
 • tulburări psihosomatice la copii și adolescenți dischinezie biliară, ulcer stomacal și duodenal, astm bronșic);
 • reacții nevrotice condiționate situațional;
 • neurastenia la copii și adolescenți (iritabilitate, plâns facil, labilitate emoțională);
 • sindromul nevrotic (enurezis nocturn, ticuri, logonevroză);
 • temeri la copii.


Programul de stres-2
Acționează în mod specific asupra reglării stării imunologice, pentru că mecanismele de stres sunt strâns legate de sistemul imunitar. Stresul induce modificări permanente în echilibrul hormonal, provocând în acest fel inhibarea permanentă a sistemului imunitar. Efectul nu constă doar în stările imunosupresoare, ci și în stările autoagresive.

Indicații:

 • Afecțiuni degenerative legate de sistemul imunitar;
 • alergii de etiologie diversă;
 • micoze;
 • diateza limfatică la copii;
 • în scopuri profilactice pentru creșterea imunității (în aceste cazuri, inducția poate fi realizată la intervale relativ mari de timp);
 • situații conflictuale, stresante în familie, la școală (conflicte psihologice cu colegii, profesorii, părinții);
 • stări de anxietate, nervozitate;
 • tulburări psihosomatice la copii și adolescenți dischinezie biliară, ulcer stomacal și duodenal, astm bronșic);
 • reacții nevrotice condiționate situațional;
 • neurastenia la copii și adolescenți (iritabilitate, plâns facil, labilitate emoțională);
 • sindromul nevrotic (enurezis nocturn, ticuri, logonevroză);
 • durere de cap și amețeli de etiologie diversă la vârsta copilăriei și a adolescenței (efecte ale comoțiilor cerebrale, neuroinfecțiilor, distonie vegetativ-vasculară).


Durata programului este de 30 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Programul de stres-3
Este programul de bază, aplicabil în tulburări de reglare endocrină, generate de situații stresante.

Indicații:

 • ca program de bază în toate afecțiunile legate de insuficiența glandelor endocrine;
 • alergoză;
 • eczemă;
 • ulcer duodenal;
 • astm bronșic;
 • sinusopatie;
 • nevroze schizoide mergând până la psihoze;
 • hipotensiune;
 • migrenă;
 • amenoree primară (juvenilă);
 • tulburări de ciclu menstrual la adolescente;
 • fimoză;
 • litiază renală;
 • diabet zaharat;
 • tulburări endocrine;
 • sindromul vegetativ hormonal (inclusiv anorexie nervoasă sau bulimie);
 • maturizare sexuală.

  Durata programului este de 30 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Programul de stres-4
Este programul de bază în toate tipurile de dureri de tip junghiuri, se utilizează pentru eliminarea spasmelor.

Indicații:

 • migrenă, cefalgie;
 • toate tipurile de spasme;
 • dureri spastice în zona umărului și a cefei;
 • colica ombilicală la sugari;
 • toate tipurile de junghiuri;
 • paroxisme vegeto-viscerale.

CONTRAINDICATII

 • tumori.


Durata programului este de 30 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Clarificări ale rațiunii
Durata programului este de 20 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Dezvoltarea stimei de sine
Ne permite să ne privim cu ochii acelei persoane care ne-am dori să devenim, să ne ajutăm pe noi înșine, folosind propria dorință și voință. O particularitate importantă a acestui program constă în faptul că omul este pătruns de empatia față de propria persoană, își reafirmă noi relații interioare. Programul ne permite să ne vedem pe noi înșine ca pe o persoană care acționează integrat și normal. Utilizarea programei este extrem de eficientă la adolescenții timizi, rușinoși, predispuși la o stimă de sine scăzută.

Durata programului este de 20 minute, durata frecvenței este de 30 secunde


Dezvoltarea abilităților creative
Ne ajută la extinderea accesului la rezervele creative ale subconștientului. Efectul de intensificare a ritmului Tetha îmbunătățește rezolvarea problemelor, ajută la generarea de imagini care pot fi metafore pentru soluții creative. Extinderea posibilităților conștiinței este principalul scop al acestui program. În întreaga istorie a omenirii multe personalității creatoare au folosit arta de a visa într-o stare apropiată de somn, pentru a rezolva mari probleme. Programul ne permite să ajungem mai ușor la o astfel de stare creativă, pentru că pentru că antrenează disponibilitatea de a ne imagina, codifică imagini pentru o mai bună memorare și prelucrare a acestora în conștiință, în așa fel, încât să utilizăm mai bine semnificația acestora. Programul se poate utiliza zilnic. Cu jumătate de oră înainte de ședință trebuie aplicat programul Gestionarea stării de conștiință.

Durata programului este de 20 minute, durata frecvenței este de 30 secunde


Reglarea sexuală - 1
Programul este destinat creșterii resurselor de reglare sexuală în cazul scăderii potenței din cele mai variate cauze.

Durata programului este de 53 minute, durata frecvenței este de 1 minut.


Reglarea sexuală - 2
Acest program este o alternativă la programul anterior și se utilizează în cazurile în care acesta nu este destul de eficient.

Durata programului este de 30 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Capacitatea de reacție la evenimente
Programul se utilizează pentru reglementarea realității și a evenimentelor reale, când nu suntem în stare să stabilim clar acel domeniu din realitate în care apar anxietățile. Poate fi utilizat în stările nevrotice, cu simptome vagi, neclare, în senzațiile de anxietate, neliniște, iritabilitate, oboseală, care nu sunt însoțite de nici un fel de simptome clare. Cu jumătate de oră înainte de ședință trebuie utilizat programul Gestionarea stării de conștiință.

Durata programului este de 30 minute.


Programul sportiv
Programul sportiv permite simultan relaxarea și tonifierea. Ședința asigură starea de concentrare înainte de începerea competițiilor sportive.

Durata programului este de 15 minute.


”Ștergerea” gândurilor
După acest program apare senzația de ”cap gol”. Frecvența de 40 Hz asigură în mod optim sincronizare activității de impuls a neuronilor implicați în formarea imaginilor și în menținerea conștiinței. Se creează starea propice activității productive și renunțării la gândurile deranjante.
Programul începe pe o frecvență de 40 Hz, coboară până la o frecvență de 10-12 Hz, rămânând pentru scurt timp pe această frecvență. În continuare are loc o creștere treptată a frecvenței până la 40 Hz, iar încheierea programului se face tot pe frecvența de 40 Hz. Frecvența medie de modulare a TSM emițătorilor se selectează în intervalul 420 - 470 Hz cu trecerea treptată la frecvența de 196-200 Hz.

Durata programului este de 21 minute.


Sugestia
Se recomandă utilizarea acestui program la sugestia psihologului, a psihoterapeutului sau a persoanei care se ocupă cu autosugestia. Autosugestia reprezintă auto-inducerea de reprezentări, gânduri, sentimente. De exemplu, inducerea de către medic a stărilor pentru eliminarea fenomenelor dureroase și îmbunătățirea stării generale bune. Autosugestia se face prin antrenament autogen.
Frecvența medie de modulare a TSM emițătorilor este egală cu 247 Hz. Partea introductivă constă în efectuarea stimulării cu o frecvență de 12 Hz timp de 6 minute. În continuare, frecvența se reduce după cinci minute până la 6 Hz. De fapt, sugestia se realizează pe această frecvență timp de 10 minute (sau alt interval de timp solicitat). Ieșirea din starea de sugestie se face prin creșterea frecvenței de stimulare până la valoarea de 12 Hz.


Relaxare Tetha
Relaxarea Tetha deschide accesul la conținutul părții inconștiente a minții, la asocieri libere, la intuiții neașteptate, idei creative. Programele stimulează creierul să producă mai multe substanțe – endorfine Beta, responsabile cu bucuria, odihna și reducerea durerii.
Starea Tetha este utilă pentru relaxarea profundă și extinderea capacităților creative. Este utilă și pentru îmbunătățirea memoriei.

Relaxare tetha pentru inspirație

Frecvența de stimulare este de 6-8 Hz. Frecvența medie de modulare a TSM emițătorilor se situează la nivelul 333 Hz.

Relaxare tetha pentru trezirea conștiinței

Frecvența de stimulare este de 6-8 Hz. Frecvența medie de modulare a TSM emițătorilor se situează la nivelul 494 Hz. Atenție! Programul poate intensifica dorința de activități.


Ritmul Tetha
În intervalul de frecvențe 4 – 7 Hz este responsabil pentru anumite faze de somn și pentru meditați profundă. În prim plan se manifestă activarea straturilor mai profunde ale conștiinței. Se activează imaginația, memoria figurativă și intuiția, nu există filtrul gândirii analitice. La copii se constată o componentă mai mare a ritmului Tetha.

Durata programului este de 20 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Creșterea resurselor de adaptare 1
Programul este destinat creșterii resurselor de adaptare, dacă aceste resurse sunt scăzute, de exemplu, conform rezultatelor testului de rezonanță vegetativă.

Durata programului este de 24 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Creșterea resurselor de adaptare 2
Reprezintă un program alternativ la programul « Creșterea resurselor de adaptare 1». Se utilizează în cazul în care programul anterior nu are efectul scontat.

Durata programului este de 24 minute, durata frecvenței este de 3 minute.


Creșterea resurselor de adaptare imunitară 1
Programul este destinat creșterii resurselor de adaptare imunitară în cazul scăderii imunității, al hipofuncției sau disfuncției timusului. De exemplu se utilizează în cazurile în care testul de rezonanță vegetativă indică probleme limfatice sau epuizarea sistemului imunitar.

Durata programului este de 34 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Creșterea resurselor de adaptare imunitară 2
Programul este destinat creșterii resurselor de adaptare imunitară în cazul unui răspuns imunitar scăzut de orice natură. Se utilizează în cazul în care programul anterior nu are efectul scontat. Acest program poate fi considerat ca o alternativă la programul Creșterea resurselor de adaptare imunitară 1, aplicabil în special în acele cazuri în care nu este evidentă veriga slabă a sistemului imunitar.

Durata programului este de 14 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Creșterea resurselor de adaptare neuroumorală
Programul este destinat creșterii resurselor de adaptare neuroumorală, dacă aceste resurse sunt scăzute, de exemplu, în conformitate cu datele testului de rezonanță vegetativă, reflectate în tulburările sistemului endocrin.

Durata programului este de 16 minute, durata frecvenței este de 1 minute.


Reducerea anxietății
Acest program elimină excesul de excitabilitate, anxietatea.
Frecvența de stimulare este de 10 Hz. Frecvența medie de modulare a TSM emițătorilor se situează la nivelul 330 Hz.
Durata procedurii – cât este necesar, minimum 10 minute.


Gestionarea stării de conștiință
Acest program trebuie utilizat înainte de aplicarea programelor Dezvoltarea abilităților creative și Creșterea resurselor de adaptare, ca procedură pregătitoare.

Durata programului este de 22 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Alpha-relaxareProspețime matinală (sesiune Tetha)
Programul imită starea copilului, care se trezește dimineața devreme. Se utilizează dimineața, după trezire.
Începe pe o frecvență de stimulare de 7 Hz. Frecvența medie de modulare a TSM emițătorilor este egală cu 64 Hz timp de 3 minute. În continuare, frecvența de stimulare crește până la 14 Hz pentru 7 minute cu creșterea frecvenței de modulare a TSM emițătorilor până la 125 Hz.


Programul cerebral
Datorită trecerii prin toate intervalele de frecvență, organismul este stimulat, fapt echivalent cu un antrenament cerebral.

Indicații:

 • activarea activității intelectuale;
 • dificultăți de învățare (probleme de memorie, probleme cu procesele de memorare, fatigabilitate rapidă, epuizare mentală);
 • contribuie la claritatea și activizarea creierului;
 • tulburări organice reziduale;
 • disfuncție cerebrală minimă.


Durata programului este de 35 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Programul de energizare
Programul de energizare permite realizarea energizării rapide a organismului, aspect extrem de important după trezirea de dimineață sau după o oboseală puternică. Subliniem efectul pozitiv în urma aplicării programului în procesul de pregătire și susținere a examenelor de către copii și adolescenți.

Durata programului este de 15 minute, durata frecvenței este de 30 secunde.


Gruparea anumitor programe pe categorii

Terpie de relaxare

 • Programul de repaus
 • Programul de somn
 • Programul pentru copii
 • Programul de somn 2
 • Pauză scurtă

Terapia stresului

 • Programul de stres 1
 • Programul de stres 2
 • Programul de stres 3
 • Programul de stres 4

Terapia depresiei

 • Programul de depresie 1
 • Programul de depresie 2
 • Programul de depresie 3
 • Depășirea fricii

Antrenamentul minții

 • Programul de învățare
 • Programul cerebral
 • Programul de memorare
 • Clarificări ale rațiunii
 • Unde Shumann
 • Gestionarea stării de conștiință
 • Dezvoltarea stimei de sine
 • Programul de energizare
 • Programul sportiv
 • Programul de ameliorare a durerii


Gruparea anumitor programe pe forme nosologice


 1. Mai jos sunt complexele care le puteti combina in tratamentul Dvs.

  Distonie vegetativ-vasculară
  1. ”de repaus”
  2. ”Pentru copii”
  3. ”de stres -4”
  4. ”de somn” (P6) și ”de somn -2”
  5. «”De depresie -2»”
  6. ”Cerebral”


  Tulburări depresive
  1. ”De repaus”
  2. "De depresie 1”
  3. ”De depresie -2”
  4. ”De depresie -3”


  Disfuncție cerebrală minimă
  1. ”Ritmuri Alpha”
  2. ”Cerebral”
  3. ”pentru copii”»
  4. ”de învățare”
  5. ”de memorare”

  Sindromul nevrotic (enurezis, ticuri)
  1 ”de repaus”
  2. ”Pentru copii”
  3. ”de stres -4”
  4. ”de somn” (P6) și ”de somn -2”

  Sindromul obsesiv-fobic
  1 ”de repaus”
  2. ”Pentru copii”
  3. ”de somn” și ”de somn -2”
  4. ”de stres-1”
  5. ”de depășire a fricii”
  6. „Pauză scurtă”

  Encefaloptia perinatală
  (sindromul de hiperexcitabilitate, sindromul distoniei musculare, sindromul hipertensiunii intracraniene)
  1. ”Ritmuri Alpha”
  2. ”Cerebral”
  3. ”de repaus”

  Efectele traumatismului cerebral închis
  (comoții cerebrale, traumatism cranian): sindromul cerebrastenic, sindrom asteno-nevrotic, sindromul de distensie a LCR.
  1. ”Ritmuri Alpha”
  2. ”Cerebral”
  3. ”de repaus”
  4. ”Pentru copii”
  5. ”de stres -4”

  Efectele neuroinfecțiilor
  1. ”Cerebral”
  2. ”de repaus”

  Tulburări psiho-somatice
  (dischinezie biliară, ulcer stomacal și duodenal, astm bronșic);
  1. ”de repaus”
  2. ”de stres -2”
  3. ”de stres -3”

  Complexul de simptome ”Copii dificili”
  1. ”Pentru copii”
  2. ”de stres -1”
  3. ”a stimei de sine”
  4. ”de depresie-2”
  5. ”de învățare”
  6. ”de memorare”

  Fobia de școală
  1. ”de repaus”
  2. ”de stres -1”
  3. ”Pauză scurtă”
  4. ”de depresie-2”
  5. ”a stimei de sine”

  Epilepsia și sindromul epileptic (inclusiv convulsii febrile)
  1 ”de repaus”
  2. ”Pentru copii”
  3. ”de stres-4”

  DESCRIEREA PROGRAMELOR ÎN IMPLEMENTAREA METODEI DE TERAPIE PRIN REZONANȚĂ STRUCTURALĂ

  Superprogramul-1
  (Se aplică în modul 2)
  Programul sincronizează toate procesele biofizice de bază la diverse nivele. Se utilizează în afecțiunile cu etiopatogeneză neclară sau complexă, inclusiv în alergii, intoxicații, arsuri, astm bronșic, astenie; în faza de recuperare după traume, operații și diverse afecțiuni; Este foarte eficient în insuficiența vertebro-bazilară. Programul este indicat atât în profilaxie, cât și în calitate de componentă a complexelor de corecție în toate tipurile de patologii.

  Toate cele trei generatoare-emițătoare ale dispozitivului BIOMEDIS-TRINITY modulează prin aceleași semnale de frecvență multiplă – cele trei frecvențe. Pe fiecare frecvență se stă între 3 și 5 minute. Astfel, datorită utilizării formei dreptunghiulare a semnalelor de modulare a generatoarelor și proprietăților neliniare ale țesuturilor biologice se asigură o ”abordare” lină a sincronizării ritmului bazal metabolic al celulei.

  Superprogramul-2
  (Se aplică în modul 4)
  Programul este indicat în spasmele mușchilor netezi ai arterelor și organelor sexuale (intestin, căi biliare, pilor, căi urinare, bronhii; anumite forme de migrenă și nevralgie a nervilor cranieni).

  În modul 4 fiecare generator-emițător al dispozitivului BIOMEDIS-TRINITY modulează cu o frecvență din tabelul de frecvențe TRS, astfel frecvența de modulare a primului generator este diferența dintre frecvențele de modulare a generatoarelor doi și trei. Pentru fiecare din cele trei frecvențe se alocă între 3-х și 5 minute. Acest mod asigură sincronizarea completă la două nivele învecinate ale ierarhiei ritmurilor, datorită comutării glisante pe nivele.

  Superprogramul-3
  (Se aplică în modul 3)
  Programul este indicat în procesele inflamatorii și distrofice de la nivelul diverselor organe și țesuturi, inclusiv în tratamentul flegmonului, abceselor, tromboflebitelor, serozitei, limfostazei, cirozei hepatice cu hepatomegalie, precum și a varicozei atonice a venelor membrelor inferioare, a organelor interne și testiculelor.

  În modul 3 primul generator-emițător al aparatului BIOMEDIS-TRINITY modulează simultan prin toate cele trei frecvențe din tabelul TRS (terapie prin rezonanță structurală (modul multi-frecvență), iar generatoarele-emițătoare doi și trei modulează pe câte o frecvență din același rând al tabelului de frecvențe TRS, în acest caz diferența de frecvență dintre frecvențele de modulare a generatoarelor doi și trei va intra întotdeauna în componența celor trei frecvențe de modulare ale primului generator. Pe fiecare frecvență din cele trei se lasă 1.5 minute.


  Email
  office@biomedis.ro

  Tel
  0723.865.863

COMANDĂ TRINITY ACUM

Trimite pe:
envelopecartsmartphone
0
  0
  Cosul tau
  Cosul este golInapoi la magazin
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram